Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Спомняте ли си последния път, в който някой ви е казвал, че не сте добре и трябва да е лекувате? А може би изобщо не са ви отправяли подобни думи? Но това няма значение, защото ако сте необвързан и си търсите половинка, има нов трук, който привлича. Кой е той?

„Ходя на терапия“. Ако до преди 5 години това бе немислимо да се спомене в обществото, защото ще те помислят за слаб физически, сега вече носи сексапил. А как се стигна дотам?

Прочетох статия във Vougue, в която се споменава, че мъжете се нуждаят от терапия, за да разберат жените. Заради редица още други риалити предавания и шоу програми, се ражда и хаштагът в Twitter #allmenneedtherapy. Започват и ожесточени дебати по темата. А статистиката е, че повечето дами са по-склонни да излизат с мъж, който открито признава, че има проблеми и посещава терапевт, за да се справи с тях.

Знаем, че сега младото поколение е по-чувствително н психични проблеми, най-вече според мен заради умствената работа, която извършва. Към днешна дата чувствителността, емпатията и толеранса са добре приети и затова е важно да си открит. Ето защо и жените се чувстват по-привлечени от мъже, готови да разкрият вътрешния си свят.

Чудя се дали в България тази новост е приложима? Дали нашите съзнания са отворени за терапията и терапевтите? А може би трябва първо да ви попитам дали вие ходите и дали сте склонни да го направите? Всъщност как се справяте с проблемите си?

Аз съм на мнение, че новият западен тренд и новото секси всъщност е начин да се изгради общност и да се увеличи възможността на срещнеш човек с твоите проблеми. А дали в крайна сметка мъжете ще започнат да разбират повече жените, ако ходят на терапия – жестоко ще е да е така!

Google+ Comments