Находки в света на модата

Личен блог на Кремена Попова

Любимите токчета – за някои жени може да изглеждат като мъчение, но за мен са задължителна част от аутфита. Е, не че не излизам и с равни обувки, но някак дамският крак изглежда по-добре с малко височина. А и самата фигура става по-стройна. Сигурна съм, че и други дами са на моето мнение. Но оказва се един град в Калифорния, САЩ, не е и дори е забранил токчетата.

Кой е той ще се запитате и дали това не е някаква шега. Всъщност информацията е съвсем истинна и е валидна още от около век насам.

Градчето се казва Кармел и се намира в близост до океана. Запазило е автентичната си архитектура, малко е, спретнато и красиво. Там сякаш си извън времето и морски гледки дебнат отвсякъде. Интересното е, че дори Брад Пит има свое имение там, а Клин Истууд му е бил кмет.

Тези данни нямат общо със забраната за носене на токчета, но пък мисля, че са любопитни. А сега по същество. В Кармел не е позволено дамите да носят обувка с ток по-висок от 5 см. Причината е, че улиците в града са много неравни и много жени са завеждали дело за изкълчвания и счупвания при спъван в плочките и паветата.

В момента няма полицаи които специално да следят дали тази заповед се спазва. Но въпреки това, ако нещо се случи с дама с високи токчета, то Кармел е изцяло освободен от отговорност и жената може дори да бъде глобена. Хитро, нали?!

Google+ Comments